Δύσκολη μέρα: 5 Βήματα για να νιώσεις καλύτερα

Δύσκολη μέρα, ανοίγεις τα μάτια σου, σε χτυπάει ο ήλιος. Το κρεβάτι δεν σε κρατάει άλλο και νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά. Επάνω από εκείνη τη μέρα υπάρχει ένα μουντό πέπλο. Δεν έχεις διάθεση να κάνεις τίποτα και αυτό μερικές φορές είναι εντάξει. Στη περίπτωση που θες όμως να κάνεις τη διάθεση σου λίγο καλύτερη, τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο. Μιας και θα σου προτείνω τους δικούς μου άμεσους τρόπους για να κάνω λίγο καλύτερη τη μέρα μου.

Περιποίηση Προσώπου

Όσο και να βλέπεις στο ίντερνετ και στα μέσα να μιλούν για τη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, όπως κάνω και εγώ στο Woman’s Book Story, μεταξύ μας λίγοι το εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση. Εφόσον το να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπο σου και να βάλεις ένα αντηλιακό πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου θα σε ωφελήσει,γιατί να μην το κάνεις; Καταρχάς μόλις πήρες λίγα λεπτά να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Δεύτερον θα νιώσεις λίγο παρά πάνω έτοιμη να ζήσεις τη μέρα που έχεις μπροστά σου.

Βγες στον ήλιο

Μπορεί ο ήλιος να είναι επιβλαβής για εσένα και το δέρμα αν είσαι πολλές ώρες κάτω από αυτόν, όμως εμείς μόλις βάλαμε αντηλιακό. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο λοιπόν για τη ψυχολογία σου από το να βγεις και να πάρεις μια βαθιά ανάσα κάτω από το φως του. Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα νιώσεις μια ευχάριστη θετική ενέργεια, πως όλα μπορούν να συμβούν. Ειδικά τώρα που μπαίνουμε στην άνοιξη και αρχίζουν να ανθίζουν τα πάντα τριγύρω μας είναι ακόμη πιο ωφέλιμο , αρκεί να μην έχεις αλλεργίες φυσικά.

Γυμναστική

Δεν αγαπούν όλοι τη γυμναστική και το καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως η κίνηση στο σώμα απελευθερώνει διάφορες ορμόνες που επιδρούν πολύ ευχάριστα στη ψυχολογία. Πρόσεξε, δεν σου λέω να πας γυμναστήριο, σου λέω να κινήσεις το σώμα σου. Μπορείς απλά να περπατήσεις στο τετράγωνο, να βάλεις μουσική και να χορέψεις, να βάλεις μια σκούπα στο σπίτι, οτιδήποτε. Απλά κίνησε το σώμα σου.

Κάνε κάτι δημιουργικό

Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι κάνουμε τις μέρες μας δύσκολες. Με τις υπερβολικές ανησυχίες και σκέψεις μας, που τις πιο πολλές φορές δεν βγάζουν πουθενά. Κάπως έτσι είναι πολύ βοηθητικό να κάνεις κάτι που θα κρατά το μυαλό σου απασχολημένο. Αυτό μπορεί να είναι η δουλειά σου, η καθαριότητα του σπιτιού, το χόμπι σου, πραγματικά οτιδήποτε. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Μιλά με ένα αγαπημένο πρόσωπο (μια αγκαλιά)

Τι καλύτερο από τους ανθρώπους που αγαπάς; Οικογένεια, φίλοι, ο σύντροφός σου. Είτε η επικοινωνία δια τηλεφώνου είτε κατά πρόσωπο είναι οι πιο ευχάριστες στιγμές που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Επίσης μην αμελείς τις αγκαλιές και τα χάδια, είναι τόσο ανακουφιστικά για τη ψυχή σου.

Μην ξεχνάς να λες στον εαυτό σου θετικά πράγματα καθημερινά! Διότι χρειάζεται να αγαπάς τον εαυτό σου εσωτερικά ώστε να λάμψει εξωτερικά.

Hannah Bronfman

Δες και αυτό: Pretty Little Liars : Η άποψη μου